Bio

Lien Cornelissen woont in Scheveningen en groeide op in de Achterhoek. Ze schrijft gevoelige, rake liedjes met scherpe teksten. Kleinkunstig. En tussen de liedjes door vertelt ze erover. Op haar manier. Nuchter en fris.

Lien volgde als tiener pianolessen en deed op scholengemeenschap Marianum in Groenlo eindexamen in het vak muziek. Ze koos er toen echter voor om rechten te gaan studeren en werd advocaat. Ondertussen verhuisd naar de Randstad, beleefde ze tijdens haar werk het meeste plezier aan advocatencabaret. Daarin kon ze haar vak en collega’s op de hak nemen. Ze kon haar creativiteit en liefde voor muziek niet langer ontkennen. Na het zingen van covers richtte zij zich op het schrijven van eigen liedjes.

In 2020 stond ze meermaals met haar avondvullende programma ‘Ik kom hier niet weg met hippe sneakers’ in uitverkochte zalen.  Ze werkt samen met drummer en arrangeur Dylan Siemerink en bassist Peter Süoss. Een jaar geleden bracht zij haar debuut EP uit ‘Stilaan’, met 4 van haar Nederlandstalige liedjes.

Eerder trad ze o.a. op in café Paradiso Amsterdam, popfestival Reurpop in Ruurlo, Muzee Scheveningen, De Fuut Scheveningen, Theater In de Steeg Den Haag. Ook is zij regelmatig te vinden in huiskamers in Nederland voor het geven van privéconcerten. Haar lied “Ik volg je" was onderdeel van de muzikale theatervoorstelling “Een dag aan zee", in 2018 uitgevoerd in drie theaters in Den Haag.

Naast het schrijven en performen van liedjes geeft Lien individuele sessies en workshops stembevrijding en online zingen. Zij is in opleiding bij het Centrum voor Stembevrijding.