Lien Cornelissen woont in Scheveningen en groeide op in de Achterhoek. Ze schrijft gevoelige, rake liedjes met scherpe teksten. Kleinkunstig. En tussen de liedjes door vertelt ze erover. Op haar manier. Nuchter en fris. 

Lien volgde als tiener pianolessen en deed op scholengemeenschap Marianum in Groenlo eindexamen in het vak muziek. Ondertussen verhuisd naar de Randstad, beleefde ze tijdens haar werk als advocaat het meeste plezier aan advocatencabaret waarin ze haar vak en collega’s op de hak kon nemen. Ze kon haar creativiteit en liefde voor muziek niet langer ontkennen. Na het zingen van covers richtte zij zich op het schrijven van eigen liedjes.

Op 30 januari 2020 stond ze met haar avondvullende programma ‘Ik kom hier niet weg met hippe sneakers’ in een uitverkocht Muzee Scheveningen. 30 november 2019 bracht zij haar debuut EP uit ‘Stilaan’, met 4 van haar Nederlandstalige liedjes. Sinds december 2019 werkt zij samen met drummer Dylan Siemerink en bassist Peter Süoss. 

Eerder trad ze o.a. op in café Paradiso Amsterdam, popfestival Reurpop in Ruurlo en Haagse Spot bij theater De Nieuwe Regentes in Den Haag. Ook is zij regelmatig te vinden in huiskamers in Nederland. Haar lied “Ik volg je" was onderdeel van de muzikale theatervoorstelling “Een dag aan zee", in 2018 uitgevoerd in drie theaters in Den Haag.

Naast het schrijven en performen van liedjes geeft Lien individuele sessies en workshops stembevrijding. Zij is in opleiding bij het Centrum voor Stembevrijding.