Lien Cornelissen

Leef wat het leven voor jou in petto heeft

In onze huidige maatschappij denken mensen nog wel eens dat alles maakbaar en haalbaar is, als je er maar hard genoeg voor werkt en de juiste dingen doet.

Ik wil mensen juist in staat stellen het leven te leven en hierin vervulling te ervaren los van onze positie in de buitenwereld.

Door onszelf in elk moment te aanvaarden en houvast los te laten, staan mensen meer in verbinding met zichzelf en met de ander.

Dit vertellen klanten over mij

Dit ben ik

Enthousiast, vrolijk, gedreven, open, leergierig, ondernemend en creatief: that’s me in een notendop. Van advocaat, via de overheid, naar kleinkunst en coaching, waarbij ik allerlei technieken integreer tot een unieke aanpak. Mijn verlangen naar echtheid is groot. Ik daag mijzelf en anderen daarom graag uit om naar binnen te keren, te ontdekken en te verkennen. Dat doe ik ook via de liedjes die ik schrijf en mijn muzikale theatervoorstellingen.

“Je bent al goed en mooi zoals je bent”

Ik laat je contact maken met jezelf, zodat jij ook kan ervaren dat je goed bent zoals je bent. Daar stop ik niet, want er is altijd de buitenwereld waar je interactie mee hebt. Daarom help ik je om je creatieve denkvermogen te vergroten en keuzemogelijkheden te zien. Dit helpt je om te zeggen en te doen wat bij je past. Om uit bestaande kaders te stappen. En dat gaat je energie opleveren.

Dit ben ik ook:

Dol op Vietnamese loempia’s, prikkelend, tikkie ongeduldig, direct, nuchter en in m’n element bij ongemakkelijke situaties

Werkwijze

Plezier staat voorop bij alles wat ik doe. Ik prikkel met humor en zet mensen graag aan het denken. Bijvoorbeeld door stil te staan bij wat er verbaal gezegd wordt en wat je non-verbaal uitstraalt. Of vragen te stellen over vanzelfsprekendheden: dingen die mensen vanuit sociale normen en waarden automatisch doen zonder er stil bij te staan.

Ik help mensen om keuzemogelijkheden te zien zodat ze gaan zeggen en doen wat bij ze past. Om uit bestaande kaders te stappen. Daarbij zorg ik dat ze daar ook nog eens energie van krijgen. Tijdens de sessies en workshops stel ook ik mij open op en deel ik, als dat passend is bij de situatie, mijn eigen ervaringen.

Missie en visie

Je bent al goed en mooi zoals je bent

Ik wil mensen laten ervaren dat ze goed zijn zoals ze zijn. In onze maatschappij willen we alsmaar sneller, beter, groter, hoger…. Kortom: we willen steeds meer. We ‘moeten’ onszelf continu verder verbeteren. Mijn missie is dat je als mens al goed en mooi bent zoals je nú bent. Ik leer je verbinding te maken met je ware zelf, ervaren wat er is en dichter bij jezelf te komen. Zodat jij van daaruit een vervullend leven kunt leiden. Mijn werkwijze heeft een positieve invloed op de denkkaders en het oplossende vermogen van teams. Juist daarom werk ik graag voor organisaties die te maken hebben met complexe uitdagingen, die impact hebben op de maatschappij.

Leef wat het leven voor jou in petto heeft

Ik wil je helpen om je leven te leven met alles wat op je pad komt. Je laten ervaren dat, als je in verbinding staat met jezelf en met anderen, je mogelijkheden ziet en keuzes ervaart. Als je beseft dat je al goed bent, zoals je bent, ben je in staat om keuzes te maken die bij jou passen en om te gaan met wat op je pad komt. Ongeacht of dit gezien wordt als iets negatiefs of positiefs.

Hoofd

Ik groeide op in de Achterhoek en ontdekte tijdens de middelbare school mijn voorliefde voor muziek. Toch koos ik voor een studie rechten. Hierna verhuisde ik naar het westen van het land en begon ik mijn loopbaan als advocaat. Later werkte ik bij de Rijksoverheid. In 2017 besloot ik het roer om te gooien. Ik was inmiddels twee keer overspannen geraakt en was er klaar voor om keuzes te maken waarin ik dichter bij mezelf zou blijven.

Hart

Ik begon met een opleiding tot NLP Master Practitioner. Dat gaf mij zoveel nieuwe kennis en inzichten, dat ik niet kon wachten anderen hiermee te helpen. Ik richtte mijn eigen coachingspraktijk op. Als intuïtief analytisch persoon heb ik een sterke verbinding met mijzelf en zie, voel, ervaar en toets ik. Daardoor heb ik snel voor ogen wat een persoon of team nodig heeft. Coaching gericht op jezelf verbetering botst met mijn visie: “Je bent goed zoals je bent.” Wat ik wel kan doen, is je zelfkennis vergroten, zodat je van daaruit kan gaan leven.

Lichaam

Door de opleiding tot stembevrijder en verschillende trainingen in lichaamsgerichte psychotherapie viel alles voor mij op z’n plek. Ik kreeg de mogelijkheid om mijn passie voor muziek te combineren met het coachen. Muziek en klank kunnen zoveel meer aanraken dan woorden. De ruimte om vrij te kunnen zingen en klanken te maken, geeft bovendien veel plezier. Het lichaam doet mee, het hoofd kan ontspannen, want er hoeft niets te worden bereikt. Er is slechts één ding van belang; kijken naar wat er nú speelt en nodig is. Een ander moment dan dit, is er niet.

Alles valt samen: hoofd, hart en lichaam

We zeggen dingen die we niet zo voelen. Verbaal en non-verbaal communiceer je iets anders.  Dat heeft effect op onszelf en op de ander. Door te leren vertragen, echt te zeggen wat je denkt door eerst te voelen, ga je bewuster, krachtiger en authentieker communiceren. Die echtheid geeft verdieping. Je bent meer in verbinding met jezelf en met de ander. Doe je dit in een team dan ben je met elkaar in staat om je te verwonderen en rek je denkkaders op. Dat vergroot het oplossend vermogen van het team en de impact die je met elkaar kan maken. In mijn dienstverlening integreer ik nu allerlei verschillende technieken en werkervaringen. Afhankelijk wat je als mens of team nodig hebt.

 

Je hebt me wellicht hier gezien of gehoord:

Benieuwd of ik echt
de juiste persoon ben om te helpen?